Sylvi Kepposen pitkä päivä

3 March 2009

Tuoreen tekijŠparin hurmaavan hassussa esikoisessa pieni Sylvi kokee huikean pŠivŠn, kun hŠnen jalkansa alkavat yhtŠkkiŠ kasvaa

Sylvi Kepponen on Sopuliniityn 3 A -luokan lyhin oppilas. Kunpa hŠn olisi edes muutaman sentin pitempi, niin hŠn yltŠisi kurkistamaan naapuritalon katolle ja pŠrjŠisi isommille koripallojoukkueessa tai korkeushypyssŠ!
ErŠŠnŠ kevŠisenŠ aamuna Sylvin toive toteutuu: jalat alkavat yhtŠkkiŠ kasvaa. Ne kasvavat kasvamistaan, ja kohta Sylvi jo rikkoo koulunsa ennŠtykset koripallossa, kolmiloikassa ja korkeushypyssŠ. HŠn pŠŠttŠŠ jatkaa matkaansa vielŠ korkeammalle, ja loikkaa avaruuteen, valvontasatelliittien kuvanauhoille ja television uutisaiheeksi, ennen kuin singahtaa takaisin kohti Maata ja omaa sŠnkyŠ. Aamulla Sylvin jalat ovat taas yhtŠ lyhyet kuin ennenkin, mutta nyt se tuntuu SylvistŠ pelkŠstŠŠn mukavalta.

Valloittavan omaperŠisen kirjan kuvakerronnasta vastaa vuosikymmenen kuvittajalupaus, FM, graafikko-kuvittaja Marika Maijala (s. 1974). Kirjan teksteistŠ vastaa FM Juha Virta (s. 1970), ammatiltaan historianopettaja.

40 sivua / 136 x 330 mm / NelivŠrikuvitus / L85.22 / IkŠsuositus 5+

ISBN 978-951-1-22373-3
Ilmestymisajankohta: 2 / 2008