me rosvolat

25 January 2011

Otavan ja Kinoproduction Oy:n jŠrjestŠmŠn kilpailun voittaja on juuri niin raikkaan anarkistinen kuin parhaat lastenromaanit ovat

Vilja on rosvopŠŠllikkš Hurja-Kaarlo Rosvolan herŠteryšstš Ð tavallisesti Rosvolat nappaavat autoista vain karkkeja ja muuta syštŠvŠŠ, barbeja ja lehtiŠ. Mummolamatkalla ollut Vilja tulee mukaan vŠhŠn vahingossa, rosvoperheen omien lasten Helen ja Kallen seuraksi.

Tytšn jŠrkytys muuttuu pian ymmŠrrykseksi. HŠnestŠ on hauskaa, kun kaahataan nasta laudassa, pysŠhdytŠŠn uimaan milloin huvittaa, ryšstetŠŠn karkkeja, paetaan poliiseja ja Viljan isŠŠ, pelataan jatsia, syšdŠŠn ulkona ja nukutaan teltassa. Rahat ovat Rosvoloille yhdentekeviŠ ÓhiirenpierujaÓ. Mutta kun he paljastavat rosvojen kesŠjuhlilla vahingossa omistavansa melkoisen aarteen, he saavat perŠŠnsŠ sekŠ poliisit ettŠ muut rosvot. Kaoottisten kemujen jŠlkeen Hilda-Šiti alkaa haaveilla omasta sŠngystŠ, luku toukka Kalle kaipaa kouluun Ð ja varastettujen barbien tuunaaja Hele suunnittelee jo uuden sukupolven konnuuksia.

Siri Kolu (s. 1972) on esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja. HŠnen esikoisromaaninsa MetsŠnpimeŠ ilmestyi vuonna 2008. Me Rosvolat on lastenkirjan muotoinen roadmovie vapaudesta ja sen hinnasta. Humoristisen ja seikkailullisen tarinan pohjalta on suunnitteilla myšs elokuva.

Noin 130 sivua / 128 x 190 mm / 84.2
978-951-1-24393-9
Julkaisuaika 4/2010